New Zdjecie

Piątnica Żurawina Cała Suszona - 500g

Czas realizacji: 24h

#Zdr000012

New

Uwaga: ostatni przedmiot na stanie!

15.90 zł

+ -

Więcej:

Charakterystyka:

Żurawina odkryta została przez europejskich osadników, którzy w roku 1620 przybyli na wschodnie wybrzeże Ameryki Północnej. Nazwa owoców wywwodzi się od żurawia - kwiat żurawiny poruszając się na wietrze, przypomina swym kształtem głowę i dziób żurawia, stąd nazwa "crane berry" ("żurawie jagody"), przekształcona następnie w "cranberry". Żurawina występuje głównie w Ameryce Północnej.

Opakowanie:

Żurawina zapakowana jest w torebki foliowe, zgrzewane z atestem spożywczym oznaczone etykietą z nazwą, składem i datą ważności. Gwarancja zachowania świeżości na dłużej.

Zastosowanie:

Suszona żurawina jest zdrowa i pyszna. Nadaje się zarówno do przekąsek, śniadań i deserów (musli, owsianki, galaretek, sałatek owocowych, ciast), oraz jako dodatek do dań mięsnych (z którymi głównie jest kojarzona), buraków, warzywnych surówek i sałatek, pasztetów. Herbata z żurawiny może zastąpić herbatki owocowe, czy czarną herbatę. Jej owoce - małe, mięsiste, cierpko-słodkie to bomby witaminowe. Żurawina to zdrowie i witalność prosto z natury.

Działanie:

  • Przez rdzennych mieszkańców Ameryki, żurawina używana była do leczenia ran i łagodzenia bólu.

  • Suszona żurawina jest cennym źródłem błonnika pokarmowego, dzięki czemu wpływa na prawidłowe funkcjonowanie jelit

  • Przez wieki żurawinę stosowano nie tylko w kuchni, ale także w zwalczaniu dolegliwości pęcherza, anginy, schorzeń reumatycznych, przeziębień, przy problemach z żołądkiem, jelitami i trzustką.   

 

Wartości odżywcze w 100g

 

Wartość energetyczna w 100 g:

321,00 kcal

Białko w 100 g:

0,00 g

Węglowodany w 100 g:

75,00 g

Tłuszcz w 100 g:

1,00 g

Polecane dla Ciebie

Scroll