LAB ONE N1 Enzymes shot

jpg.jpg
  • promocja
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Cena: 80,55 zł 105,80 zł 80.55
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
Zyskujesz 1 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Nº1 Enzymes SHOT  jest złożonym suplementem diety, w skład którego wchodzi unikalna mieszanka 10 starannie wyselekcjonowanych enzymów trawiennych wspierających prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego.

Enzymy to swoiste biokatalizatory, które są niezbędne dla zdrowego życia oraz dobrego samopoczucia. W organizmie człowieka znajduje się ponad 1000 enzymów odpowiedzialnych za szereg procesów metabolicznych. Brak lub niedobór któregokolwiek
z nich może mieć negatywny wpływ na organizm. Specyficzną grupą enzymów są enzymy trawienne, które jak sama nazwa wskazuje są odpowiedzialne za trawienie. Wydzielane są wzdłuż przewodu pokarmowego, w celu metabolizowania różnych składników odżywczych (białek, węglowodanów, tłuszczów pozyskiwanych z pożywienia) do mniejszych składników budulcowych (aminokwasów, cukrów etc.) oraz ułatwiają ich wchłanianie w organizmie.

Enzymy trawienne wytwarzane są głównie w trzustce, wątrobie, woreczku żółciowym, jelicie cienkim, żołądku i okrężnicy. Z powodu różnego rodzaju zaburzeń oraz schorzeń, niektóre kluczowe enzymy trawienne są wytwarzane w niewystarczającej ilości, lub nie są wytwarzane w ogóle. W takich przypadkach suplementy enzymatyczne wspomagają trawienie pokarmu.

Suplementacja enzymem wspomagającym trawienie laktozy, pozwala zlikwidować dyskomfort związany z jej nietolerancją. Enzymy trawienne, które dostarczane są egzogennie mogą przyczynić się do lepszego i wydajniejszego  trawienia spożywanych produktów odżywczych oraz eliminować oraz wyeliminować objawy typu wzdęcia czy też zgagę.

Enzymy aktywują się w odpowiednim pH. Jeśli nie są wykorzystane, organizm je wydala. Są idealnym uzupełnieniem suplementacji probiotykami. Nie zaleca się stosowania enzymów przez dzieci, kobiety karmiące oraz kobiety w ciąży.

 

Działanie składników zawartych w produkcie Nº1 Enzymes SHOT:

Bromelaina (Pochodzenie: Łodyga: Ananas comosus L):

Jest enzymem roślinnym pozyskiwanym z łodygi ananasa.

  • przyczynia się do stymulacji układu odpornościowego,
  • pomaga utrzymać zdrowe naczynia krwionośne,
  • poprawia trawienie białka.

Papaina (Pochodzenie: Sok mleczny z Carica papaya L):

Papaina otrzymywana jest z mleczka zielonych owoców melonowca właściwego, nazywanego też często papają.

  • wspomaga układ odpornościowy,
  • poprawia trawienie białka,
  • stymuluje układ trawienny do szybszej pracy.

Proteaza (4.5), (Pochodzenie: Bacillus licheniformis)
Pochodzi z bakterii Bacillus licheniformis.

  • poprawia trawienie makroskładników,
  • bierze udział w syntezie białek,
  • pomaga regulować liczne procesy fizjologiczne poprzez kontrolę aktywacji, syntezy oraz degradacji białek.

 Alfa-amylaza (glukonohydrolaza 4-(1,3;1,4)-beta-D-glukanu)
(Pochodzenie: Aspergillus oryaze):

Alfa-amylaza jest enzymem pochodzącym z grzyba strzępkowego. Stanowi jeden z głównych trzustkowych enzymów uczestniczących w rozkładaniu wielocukrów

  • pomaga w rozkładaniu wielocukrów (np. skrobię) na cukry proste, które następnie są wchłaniane z przewodu pokarmowego,

Laktaza (Galaktohydrolaza β-D-galaktozydu)
(Pochodzenie: Aspergillus oryaze):

  • poprawia trawienie latozy.
  • zmniejsza ryzyko wystąpienia biegunek oraz bólu brzucha po zażyciu produktów zawierających laktozę,
  • zapobiega powstawaniu wzdęć oraz gazów.

Celulaza (4-glukonohydrolaza 4-(1,3;1,4)-beta-D-glukanu)
(Pochodzenie: Trichoderma reesei):

To enzymy pochodzący z grzyba mezofilnego i nitkowatego, wydzielającego duże ilości enzymów celulolitycznych.

  • poprawia trawienie celulozy,
  • przyczynia się do regulacji wypróżnień,
  • wpływa na rozwój korzystnej flory przewodu pokarmowego.

Lipaza (Acylohydrolaza triacyloglicerolu)
(Pochodzenie: Aspergillus oryzae):

To enzym, który produkowany jest w zewnątrzywydzielniczej części trzustki (zaraz obok amylazy i elastazy) i wydzielany w soku trzustkowym.

  • rozkłada triglicerydy pokarmowe do kwasów tłuszczowych oraz glicerolu.
  • wspomaga trawienie tłuszczów,

Galaktozydaza alfa (Galaktohydrolaza alfa-D-galaktozydu)
(Pochodzenie: Aspergillus niger):

Pochodzi z grzyba kropidlaka czarnego, potocznie nazywanego czarną pleśnią.

  • pomaga w absorpcji złożonych węglowodanów w żywności, zmniejszając procesy fermentacji i unikając produkcji gazu.

 Glukoamylaza (amyloglukozydaza)
(Pochodzenie: Aspergillus niger):

Podobnie jak Galaktozydaza alfa pochodzi z grzyba kropidlaka czarnego, potocznie nazywanego czarną pleśnią.

  • pomaga w rozkładaniu wielocukrów (np. skrobię) na cukry proste, które następnie są wchłaniane z przewodu pokarmowego.

Proteaza (3.0)
(Pochodzenie: Aspergillus oryaze):

Enzym ten reguluje liczne procesy fizjologiczne poprzez kontrolę aktywacji, syntezy oraz degradacji białek.

  • hydrolizuje wiązania peptydowe pomiędzy aminokwasami.
  • pomaga w syntezie wszystkich białek, poprzez kontrolę ich składu, rozmiaru, kształtu,

reguluje procesy degradacji białek.

Opinie o produkcie (0)

 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl